HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2017 Pazartesi - 13:34

Gaziler farkındalık için İzmir'de 

37DERECE inisiyatifinin 'Proje Omuz Omuza' projesi kapsamında önümüzdeki nisan ayında 5550 metrede bulunan Everest Base Camp'e giderek Türk Bayrağı ve Atatürk posterini orada dalgalandıracak olan gaziler, Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva'nın davetlisi olarak İzmir'i ziyaret edecek. 

Gaziler farkındalık için İzmir de 

Siyasi ve ticari bir amaç gütmeden, toplumsal konular ile ilgili farkındalık yaratacak projeleri hayata geçirmek için kurulan 37derece İnisiyatifi'nin ilk projesi 'Proje Omuz Omuza' kapsamında, 18 Ocak akşamı, Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva'nın davetlisi olarak İzmir'e gelecek olan gaziler, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda, Pınar Karşıyaka'nın FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna temsilcisi Khimik Yuzhny ile oynayacağı maçı izleyecek. 23 Nisan'da Everest Base Camp'e yürüyecek gaziler, bu etkinlik öncesinde Karşıyaka taraftar grubu ve İzmirlilerle buluşacak.

37derece İnisiyatifi'nin kurucusu ve sözcüsü Velit Gazel, "Biz rahat edelim diye kendi rahatlarından vazgeçmiş, bu yolda uzuvlarını kaybetmiş gazilerimiz için başlattığımız 37derece İnisiyatifi'nin ilk projesi Proje Omuz Omuza toplumun tüm kesimlerinden çok büyük destek görüyor. Amacımız 23 Nisan'da gazilerimiz ile birlikte 5550 metrede bulunan Everest Base Camp'e giderek Türk Bayrağı ve Atatürk posterini orada dalgalandırmak ve gazilerimizle ilgili farkındalık yaratmak. Aynı zamanda engelli bireylerin de yetersiz veya çaresiz olmadığını ve onların hepimiz gibi yaşayabileceğinin farkına varılmasını istiyoruz. Bu ilk projemiz ve 37derece İnisiyatifi olarak bu projelerimiz her sene devam edecek. Farklı konularda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz" dedi. 

Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva sözcüsü Giancarlo Baltazzi de "23 Nisan'da Everest Base Camp'e gidecek gazilerimize moral verme amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe İzmirlilerin de ilgisi çok büyük. Kendilerini bu anlamlı Everest yolunda destekliyor ve projenin gazilerimiz ile ilgili farkındalık yaratacağına yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Everest Base Camp'e gidecek ekip içerisinde yer alan gazi Koray Gürbüz de etkinlik ile ilgili şunları söyledi: 

"Everest Base Camp yürüyüşümüz için her gün var gücümüzle çalışıyoruz. Proje başladığı andan itibaren toplumun tüm kesimi tarafından büyük bir ilgi gördü. Her gün onlarca destek mesajı alarak moral motivasyonumuzu daha da yukarıya çekiyoruz. Böyle bir etkinlik için Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva'ya çok teşekkür ediyor, güzel İzmir'in güzel insanlarıyla kucaklaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

İLK ETAP LİKYA YOLU'NDA BAŞLAYACAK

Üç etaptan oluşan Proje Omuz Omuza'nın ilk iki etabı hazırlık etabı olarak değerlendiriliyor. 8 - 12 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirecek Likya Yolu yürüyüşüyle ilk hazırlık etabını gerçekleştirilecek. 3 gün boyunca günde 6-7 saat yürüyerek hem Everest Base Camp yürüyüşüne hazırlanılacak hem de katılımcılar birbirini daha yakından tanıyacak. İkinci etap hazırlık kampı ise Bolu Dağı yürüyüşü ile gerçekleştirilecek. Mart 2017'de Bolu Dağı'nda 6-7 saatlik yürüyüşler yapılarak geri sayıma başlanacak. Bu iki hazırlık etabının ardından zorlu yürüyüş ile ilgili hazırlıklara başlanacak ve Everest Base Camp yürüyüşü 15 - 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yürüyüş 12 gün sürecek ve yürüyüş boyunca birçok farklı bölgede günde ortalama 6-7 saat yürünecek. Lukla'dan yola çıkılıp 5364 metre yüksekliğe yürünerek, 23 Nisan'da Everest Base Camp'e ulaşılacak. (DHA)

PROJE OMUZ OMUZA'DA KİMLER VAR?

Projeyi ilk olarak Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel tarafından ortaya attı. Sonrasında Atak Akademi kurucuları Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve Emekli Deniz Yarbay Kemalettin Yakar bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktararak bu projenin önemli bir yol alınması sağladı. Sonrasında proje enine boyuna tartışıldıktan sonra harekete geçildi ve gazi Koray Gürbüz'ün yönlendirmesiyle gazilere ulaşılarak proje hayata geçti. Şu anda bu işe gönül veren 15 kişilik bir ekip yürüyüş gününe hazırlanıyor. Ekipte her kesimden farklı meslek gruplarından gönüllüler var. Ayrıca Proje Omuz Omuza'nın İzmir etkinliğine Karşıyaka Taraftar Grubu 1912 Curva dışında Karşıyaka Spor Kulübü, Pınar Karşıyaka Basketbol Şubesi, Swissotel İzmir ve Sezai Adalı Turizm destek veriyor.

 
İZDOB'da özel çocuklar da sahnede!
 
Altay 103'üncü kuruluş yıldönümü kutluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te facia kılpayı atlatıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, sağnak yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle, ...
İzmir’de ‘pes’ dedirten pişkinlik: Depoyu soydu, üstüne bir de…
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde inşaat malzemelerinin bulunduğu depoya giren ...
İzmir’deki ‘Gezi davası’nda 24 yakalama kararı!
Hatay'daki eylemde Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle İzmir'de ...
 
İzmir'de jandarmaya ByLock operasyonu: Çok sayıda gözaltı
İzmir merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
Fırat Kalkanı'nda 180 DEAŞ hedefi vuruldu
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı ...
İzmir’deki mağazada ülkeye örnek uygulama
İzmir’de bir kadın giyim mağazasının soğukta yağmurda ıslanan sokak köpeklerine ...
 
İzmir’de müze gibi iktisat fakültesi!
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) dekanlığına ...
Park halindeki araçlardan 2 bin 500 litre yakıt çaldılar!
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde, park halindeki araçlardan yaklaşık 2 bin ...
Donan Porsuk Çayı 2 çocuğa mezar oldu!
Eskişehir'de donan Porsuk Çayı'nda bisiklete binen 13 yaşındaki 2 çocuk, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva